Sighisoara (in germana Shassburg, maghiara Segesvar) este localitatea cu cel mai vechi statut orasenesc din Transilvania (1517) si este asezat in centrul tarii, la 65 km de Sibiu, 121 km de Brasov si 328 km de Bucuresti. Sighisoara este al doilea oras din judetul Mures ca marime fiind declarat municipiu.
Centrul istoric al orasului este foarte bine mentinut tinind cont de faptul ca Sighisoara este printre putinele cetati locuite din sud estul Europei. Acesta este unul dintre motivele pentru care Sighisoara a fost declarata in 1999 monument protejat fiind pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, alaturandu-se , astfel, altor edificii de o importanta mondiala. In ultimii ani au fost lansate proiecte in vederea restaurarii caldirilor din oras cat si pentru sprijinirea turismului in zona.
Arhitectura orasului a fost influentata de necesitatile vremurilor trecute, astfel au fost inaltate ziduri de protectie in jurul orasului devenind in timp o cetate cu o importanta deosebita in Transilvania. Cladirile din interiorul cetatii sunt o imbinare de elemente gotice, renascentiste si baroce in timp adaugandu-se si stilurile Rococo, Neogotic, Goticul venetian si Secesion. Se remarca Casa cu cerb a patriciatului, Casa Venetiana - locuinta primarului, Casa Vlad Dracul, a autoritatilor orasului, a corpului de paza si pentru oaspeti. Cresterea numarului populatiei si a fortei economice a dus la construirea Biserici din Deal cel mai important monument al orasului si a patra ca importanta intre bisericile gotice ale Transilvaniei) si a Bisericii Manastirii.
O mare parte a faimei orasului de astazi se datoreaza celei mai cunoscute personalitati istorice de la noi voievodul Vlad Tepes, supranumit Dracula, fiu al voievodului Tarii Romanesti Vlad Dracu. Legenda creata se bazeaza pe calitati si actiuni straine celebrului voievod. Totul are ca punct de plecare pedepsele exemplare aplicate de Vlad Tepes care au fost amplificate de amatorii de senzational de publicatii si filme cu vampiri, incepand de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana in prezent. Tatal lui Vlad Tepes a locuit intre anii 1431-1436 in orasul-cetate Sighisoara astfel a aparut ideia ca Vlad Tepes s-a nascut in acest oras. Celebrul Dracula a trecut prin Sighisoara in ultima perioada a scurtei sale domnii in Tara Romaneasca (1476). Celebra este in Sighisoara Casa Vlad Dracul in care domnitorul a locuit o vreme.
Turnul, este un alt edificiu remarcabil unde pot fi vazute: ceramica din epoca bronzului, vase rituale dacice, ceramica romana, instrumente medicale si famaceutice din timpul celebrului farmacist Andreas Bertram (1670) si din timpul Mariei Tereza, mobilier variat, mecanisme de inchidere a portilor cetatii, arme, un exemplar din primele ceasuri de perete, realizat in secolul XVI in sud-vestul Germaniei, precum si evolutia mecanismului ceasului din turn, existent din secolul XVI, cu figuri ce reprezinta zeitati romane pentru fiecare zi din saptamana. Din 1992 in fiecare vara se organizeaza Festivalul de Arta Medievala la care participa mii de invitati (peste 20.000 vizitatori in cele 3 zile de festival in 1998) din toate colturile lumii, trupe de teatru, dans si muzica romanesti si straine.
Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la
hoteluri din Sighisoara, relaxare & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.