Denumita si litoralul Transilvaniei, statiunea Ocna Sibiului este situate in nord-vestul depresiunii Sibiului la 15 km distanta de oras.
Apele sarate ale lacurilor cu o concentratie ridicata, apa minerala a izvorului Horea, namolul sapropelic, topoclimatul sedativ relaxant cu efecte tonifiante asupra organismului uman fac ca la Ocna Sibiului sa fie tratate : afectiuni reumatice, afectiuni inflamatorii subacute si cronice ale anexelor, sterilitatea, boli ale aparatului locomotor prin proceduri de tipul : bai, masaj subacvatic, bai partiale cu vartej pentru membrele superioare si inferioare, tratamente cu namol si parafina si termo terapie contrastanta (sauna), pulverizatii colective, masaj uscat si elongatii cervicale si lombare, proceduri cu curenti de joasa, medie si inalta frecventa, cultura fizica medicala pe aparatura moderna, cazi pentru intregul corp sau tratamente partiale cu ape cloruro-sodice hiperconcentrate.
Lacurile de astazi sunt rezultatul procesului de transformare a minelor din zona care au fost abandonate datorita infiltrarii apei de ploaie prin panza freatica care a dus la prabusirea peretilor. Elementul hidrologic este bogat reprezentat avand suprafata hidrologică de 35.700 mp si un volum de 265.700 metri cubi. Salinitatea creste de la luciul apei inspre fundul lacului, cota maximă (320 g/l) fiind atinsa la contactul cu masivul de sare. Cristalul de sare are efect organoleptic specific, prin proprietatile curative pe care le are.