Situat in nord-est-ul tarii, Iasul ofera, prin asezarea sa, o imagine unica. Asemenea orasului Roma, Iasul se intinde pe sapte coline pe o suprafata de 3770 ha si avand o populatie de 348.400 locuitori. Orasul Iasi este considerat capitala culturala a Romaniei. Prin casele memoriale, centre culturale, teatre, muzee, biblioteci, monumente, filarmonica, opera si mass-media ofera un amestec remarcabil al trecutului cu prezentul. Vechile cladiri se imbina cu noile constructii transformand orasul intr-un important centru social, economic si cultural al Romaniei.
Evenimente importante din istoria Romaniei s-au conturat in Iasi. Astfel, capitala Moldovei timp de 3 secole a cunoscut momente de cumpana in timpul domnitorilor : Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Lapusneanu etc. De-a lungul timpului in Iasi au trait oameni de renume mondial ca : Grigore Ureche, Miron Costin, Ion Neculce, Dimitrie Cantemir, Al.Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu, Vasile Alecsandri, Titu Maiorescu, Mihai Eminescu, Ion Creanga, M.Sadoveanu, N.Iorga, Otilia Cazimir cat si George Emil Palade singurul roman care a primit premiul Nobel.
Un rol aparte in dezvoltarea culturala si sociala in viata orasului au avut: prima universitate infiintata din Romania, primul muzeu literar memorial (Bojdeuca din Ticau) cat si primul spectacol de teatru jucat in limba romana. Prin activitatea culturala desfasurata Iasul a devenit astazi un oras modern. Activitatea industriala care ia amploare recomanda orasul si in domeniul acesta ca pe unul dintre cele mai importante orase din Romania.